Blog

Garanti Kompozit Teknolojileri, Aralık 2018

2 Aralık 2018 by in Haberler

%100 yerli sermaye ile kurulan kompozit teknolojileri üssü

Garanti Kompozit Teknolojileri
Yozgat’ta 88 bin metrekare açık alanı, 44 bin metrekare kapalı alanı ile faaliyet gösteren Garanti Kompozit Teknolojileri değerli Ar-Ge projeleri üretmekte, oluşturduğu istihdam ile de birçok kişiye iş imkanı sunmaktadır. Böylelikle bölgedeki göçün ve işsizliğin de önüne geçmektedir. Savunma Sanayine yönelik, Ar-Ge projeleri ile; Balistik Koruyucu Miğferler, Yelekler ve Plakalar, Kalkanlar ile Su Geçirmez ve Nefes Alabilen Kıyafetler, KBRN Kişisel Koruyucu Kıyafet Sistemleri, Yanması Geciktirilmiş Kıyafetler, Uyku Tulumu ve Çadırlar, Taşıyıcı Yelekler ve Sırt Çantaları, Hava Yastıklı (Airbag) Yelek ve Ceketler gibi katma değeri yüksek olan ürünler üretmektedir.

Tesis sadece ülkemizin değil Avrupa’nın da en yüksek kompozit zırh imalat kapasitesine sahiptir. Üretim fabrikası olan Garanti Kompozit; Teknik Tekstil Konfeksiyonu ve Kompozit Zırh malzemeleri imalatı üzerine yoğunlaşmaktadır. Kompozit Vücut Zırhı üretimi ile askeri personel ve polis kuvvetleri için balistik koruyucu kumaşlardan Kurşun Geçirmez Yelek ve Miğfer üretmektedir. Çelik başlık ve yeleklere göre çok daha güvenli ve hafif olan kompozit balistik koruyucu başlık ve yelekler, asker ve polislere operasyonlarda daha rahat hareket etme imkanı sunmaktadır. Türk Ordusu’na ve Türk Polisi’ne fonksiyonel iç ve dış giyim üreten Garanti, başka ülkelerin de asker ve polisine kıyafet üretimi yaparak, ihracata da büyük katkı sağlamaktadır.

Savunma Sanayii sektörüne yönelik üretim yapan fabrika 2004 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Yerli ve milli üretim olarak en yüksek üretim gücüne sahip fabrika, Türkiye’nin ilk akredite balistik test labarotuvarını bünyesinde barındırmaktadır. Dünyada çok az sayıda olan, akreditasyona sahip balistik test laboratuvarlarından bir tanesinin Yozgat’ta bulunması ile Türkiye’nin bu sektörde sadece kendi ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, bütün dünyaya hizmet ihracatı sağlaması bakımından da önemlidir. Bu sayede Yozgat’ın büyümesine, gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Bir Tübitak projesi ile kurulmuş olan labarotuvarda dünyada geçerli balistik test standartlarına göre testler yapılmakta bu sayede az maliyetle çok kaliteli ürünler üretilmektedir. Ar-Ge faaliyet ve yatırımlarına büyük önem veren firma, dünya standartlarında performans özelliklerine sahip ürünlerini pek çok başka ülkeye de ihraç etmektedir. Tesis içerisinde yer alan ve Türkak akreditasyonuna sahip Garanti Balistik Test Laboratuvarı’nın dünyada sayılı laboratuvarlar arasında olması bunun da Anadolu topraklarında yer alması ayrıca önemlidir. Garanti, bu çok değerli Ar-Ge yatırımı sayesinde güvenli ürünler imal eden ve tam kapasite çalışan üretim tesisi ile kendi ülkesinin ordusuna ve polisine hizmet vermenin de gururunu yaşamaktadır. Fabrikanın dünyaya açılan balistik koruyucu ürünler imalat üssü olma hedefi hem ülkemiz hem de Anadolu’muzun değerli bir ili olan Yozgat için önemli bir kalkınma fırsatı olmaktadır.

    Cart